Recensioner

Recension: Pokémon Alpha Sapphire

2015-02-16 21:17 #0 av: Jenny

Den 21:a November 2014 kom re-maken på det populära Game Boy Advance-spelet Pokémon Sapphire och Pokémon Ruby. Jag hade själv Pokémon Sapphire och köpte därför Alpha Sapphire då jag ville ha nostalgikänslan, så här kommer min recension på spelet!

Det var för mycket vatten.

Nej, men skämt åsido.
Mitt första intryck av spelet var en ren nostalgitripp och fascination över allt jag mindes. Littleroot Town, människorna, alla pokémon, den där killen som hittade mystiska fotspår och som sedan insåg att det var hans egna, killen med alla Wurmples, exakt vart man letar efter Ralts, Roxanne... Det var som att återuppleva barndomen!
    De har tagit det bästa från Sapphire och det bästa från Pokémon X/Y och ärligt talat tycker jag att hela spelet var briljant. Jag har nog ingenting dåligt att säga om det. Något som jag uppskattade var att man kunde ha fler än en shortcut till saker man använder ofta! Stort plus på det!
Pokémon Amie. Jag fullkomligt älskar Pokémon Amie. Jag har fullt med hjärtan på alla Pokémon jag använder. Jag spenderar mer tid i Pokémon Amie än på själva spelet. Nintendogs + Pokémon = Sant.
    Grafiken är fantastisk, även om man saknar den gamla grafiken lite. De lämnar ingen plats åt fantasin, vilket gjorde mig lite besviken då en del saker inte såg riktigt ut som man själv tänkte sig dem. Men jag förstår ju samtidigt att det inte är möjligt att göra alla rättvisa. Jag tycker också verkligen om att de utvecklat Secret Bases och uppgraderat dem till Super Secret Bases, samt dessutom gjort det till en flerspelarmöjlighet.
    Jag älskade storyn när jag var liten, även om jag inte riktigt förstod engelska. Allt var så mystiskt och spännande, och den känslan är lite försvunnen nu när jag förstår allting som står och de alltid säger exakt vart man ska gå och vad man ska göra. Det gjorde de säkert då också, men det minns inte jag... :)
Något jag saknar väldigt mycket som de tog bort är Battle Frontier! Förstår inte varför de bytte ut det mot Battle Maison, men jag hoppas verkligen att BF kommer tillbaka som DLC (downloadable content)!
    Musiken i Alpha Sapphire är en HD-version av den gamla, vilket också frambringar många nostalgiska känslor då jag satt och nynnade på alla låtar i spelet även när jag inte spelade.
    Pokémon Alpha Sapphire har tagit fram så många gamla minnen och fina känslor. Storyn är rörande, grafiken är bra, musiken är samma men förbättrad och Pokémon Amie. Det enda jag tycker är negativt är väl att Battle Frontiern är borta, så jag skulle definitivt ge spelet 10/10.

Om du spelat Pokémon Alpha Sapphire eller Omega Ruby;
Håller du med mig? Varför? Varför inte?
Vilket betyg skulle du ge?

Anmäl
2015-03-13 21:46 #1 av: AnnaMoonshadow

Jag själv spelar ju Omega Ruby men jag skulle troligtvis inte sätta lite högt betyg som du även om jag gillar spelet. En av anledningarna kan nog vara att jag faktiskt inte spelat Ruby/Sapphire tidigare. Det var nämligen så att just när de kom ut var det inte längre inne att spela pokémon i min skola/klass och grupptrycket gjorde att man höll sig borta. Så det är en generation jag liksom skippat när det gäller pokémon. Därför känner jag antagligen inte heller samma nostalgi som du gör inför spelet.  Trots detta så är det ett bra spel! Även om jag till mina nybörjarvänner hellre rekommenderar X/Y som första pokémon-spel. Glad

Vea <3 
[Sajtvärd på Japan.iFokus och Nintendo.ifokus och medarbetare på Sydkorea.ifokus]

"Money can't buy happiness, but they can buy marshmallows, which are kinda the same thing" <3 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.