Om Nintendo

15 saker du kanske inte visste om Nintendo

2015-02-17 02:27 #0 av: Jenny

Att Nintendo är ett stort spelföretag vet alla, men visste du detta?

1. Det första spelet som spelades i rymden var Tetris på ett Game Boy av astronauten Alexandr Serebrov.

2. Enligt porrskådisen Ron Jeremy köpte Nintendo rätten till hans två Super Mario-baserade porrfilmer ''Super Hornio Brothers'' och ''Super Hornio Brothers 2'' bara för att filmerna aldrig någonsin skulle ses av någon.

3. Det finns endast en man i hela världen som har rätt att döpa sin segelbåt till Donkey Kong. Mannen är en advokat som vann en trial åt dem och Nintendo tackade honom genom att ge honom en segelbåt och den rätten.

4. Endast ett Zelda-spel är en kronologisk uppföljare till ett annat Zelda-spel. Detta är The Legend of Zelda II som är uppföljare till The Legend of Zelda. Enligt Hyrule Historia utspelar sig alla andra spel antingen flera tusen år ifrån eller i alternativa dimensioner.

5. Mario och prinsessan Peach är från början baserade på karaktärer från den tecknade serien Karl-Alfred. Nintendo skapade dem när de inte fick rättigheter till att skapa ett spel om Karl-Alfred.

6. Den japanska versionen av NES, Famicom, hade en inbyggd mikrofon i kontrollen vilket gjorde så att man i det japanska The Legend of Zelda kunde ropa för att döda vissa monster.

7. Ett labb i Texas byggde en riktig Mario Kart-bana, där man kunde ta Power Ups och bilen reagerade på dessa med att gå långsammare, snabbare och snurra runt.

8. Nintendo äger Seattle Mariners som är en professionell baseballklubb i USA.

9. Sensor Baren till Nintendo Wii kommunicerar egentligen inte med kontrollen utan skickar endast infraröd strålning. Det skulle alltså fungera att använda någon annan ljuskälla, till exempel stearinljus. Bevis? https://www.youtube.com/watch?v=DYzN34p3CqU

10. Det har sålts fler Nintendo DS-system än iPhones eller Game Boys.

11. Nintendo planerade att tillverka telefoner. Tänk om den ledande telefonsorten idag inte var Apples Smartphone, utan Nintendos?

12. Nintendo ägde en kedja med så kallade ''Love Hotels''. Ett love hotel är ett ställe dit par som bara vill ha rummet i någon timme eller två kan gå. Ni fattar nog vad jag menar.

13. Marios röstskådespelare är Charles Martinet som också är röstskådespelare till Paarthurnax. Den gamla draken i Skyrim.

14. Kirby har inte alltid hetat Kirby. Först var namnet Tinkle Popo.

15. I Super Mario Kart var det från början med alkohol då karaktärer som Prinsessan Peach och Bowser drog fram champagneflaskor när de vann, men när spelen skulle lanseras i USA blev man tvungen att ta bort det.

Var det någonting av detta som du redan visste? Eller vet du någonting som inte står med här? Kommentera!

Anmäl
2015-02-27 11:19 #1 av: AnnaMoonshadow

Jag har faktiskt testat nr 9 en vecka när jag glömde min sensor bar. Det fungerade förträffligt tills dess att jag måste byta stearinljusen Skämtar 

för övrigt var det en bra blandning av Nintendo-kunskaper. Många av dem hade jag visserligen hört tidigare men jag tror inte det är så vanliga. 

Vea <3 
[Sajtvärd på Japan.iFokus och Nintendo.ifokus och medarbetare på Sydkorea.ifokus]

"Money can't buy happiness, but they can buy marshmallows, which are kinda the same thing" <3 

Anmäl
2015-02-27 17:58 #2 av: Jenny

#1 Åhh du har provat det? Vad kul att det fungerade!

Tack så mycket! Skrattar

Anmäl
2015-02-27 20:37 #3 av: LosGinos

Punkt 12 är helt fantastisk X)

Sajtvärd för Hockey iFokus.
SM-Guld: 1965, 2003, 2005 & 2016 CHL: 2016 & 2017
Med vänlig hälsning Brian

Anmäl
2015-02-27 20:58 #4 av: AnnaMoonshadow

#3 instämmer! Jag gillar också hur de köper upp porrfilmerna för att ingen sak få se dem men samtidigt äger hotellen xD

Vea <3 
[Sajtvärd på Japan.iFokus och Nintendo.ifokus och medarbetare på Sydkorea.ifokus]

"Money can't buy happiness, but they can buy marshmallows, which are kinda the same thing" <3 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.