2015-03-04 12:24 #0 av: AnnaMoonshadow

Friend Code är den kod man använder för att lägga till vänner på ditt Nintendo 3DS.

Första gången du tänker använda vännetillägget i konsolen måste du börja med att koppla upp mot internet. Detta gör du på inställningar (System Settings). 

Därefter behöver du skapa din egna Mii om du ännu inte har en sådan. Detta är alltså den avatar du kommer använda. Du skapar Miis i Mii Maker. Glöm inte att favoritmarkera din Mii när du skapar eller redigerar den. 

Efter detta borde du kunna gå in på Friend List (iconen ser ut som en orange smiley) och där hitta din mii på ditt Friend Card. Om du trycker eller drar på den nedre skärmen så att din mii kommer i fokus ser du information (ditt Friend Card) om dig på den övre skärmen. Där ser du ditt smeknamn, Din Friend Code och eventuellt det spel du för närvarande spelar. Nu har vi då din Friend Code framför dig och den är möjlig att sprida till vänner för att ni ska kunna lägga till varandra. 

För att lägga till en ny vän trycker du på den lilla orangea iconen i hörnet och du kommer då till läget Register Friend. Där får du två alternativ: Local och Internet. Är det så att den vän du tänker lägga till kanske sitter brevid dig kan ni båda välja Local. Då byter era konsoler information med varandra och ni läggs till automatiskt (dock måste båda två välja att göra detta vid samma tillfälle). 

Det andra alternativet, Internet, är det du använder för att lägga till dina vänner som inte är nära dig just nu. Ditt Nintendo 3DS kopplar då upp sig mot internet och hämtar informationen om din vän genom att du anger den 12-siffriga friend code som du fått utav din vän. Du måste i din tur ge din friend Code (som du hittade vid din mii i din friend list) till din vän att slå in för att registreringen ska bli fullständigt. Detta behöver ni inte göra samtidigt till skillnad från lokala vänner, men du kan inte heller se något av din väns information innan registreringen är färdig. 

Så nu när dett är förklarat vill jag tipsa om den tråd vi har här på Nintendo.ifokus där vi byter just Friend Codes med varandra