Spel

Animal Crossing: New Leaf

2015-03-16 15:52 #0 av: AnnaMoonshadow

Spelet Animal Crossing: New Leaf är ett spel till Nintendo 3DS som släpptes om i november 2012 i Japan ochi resten av världen under 2013.

Animal Crossing: New Leaf är det senaste spelet i Animal Crossing-serien. En spelserie som handlar att bygga och ta hand om sin egen lilla stad. När man startar spelet sitter man på ett tåg på väg till sin nya stad där du också är på väg att bli borgmästare (något som är nytt för det här spelet i serien). Som borgmästare kommer du få planera och kartlägga din stad samtidigt som du ska hålla dina invånare på bra humör och hjälpa dem med diverse saker. För att finansiera projekt och dina egna utgifter (du kommer köpa mycket möbler, saker och tjänster) finns det flera saker du kan göra. Du kan plocka frukt, fiska och fånga insekter för att nämna några. 

Samlandet är en stor del av Animal Crossing-serien vilket också bidrar till att spelet lätt blir lätt beroendeframkallande. Man vill samla alla insekter och alla möbler i en viss serie. För att lyckas med det måste man samla pengar att ha råd att köpa saker och framförallt bygga ut sitt hus och sedan betala av det lån man blir skyldig för nybyggnationen. För att få dig att fortsätta samla saker finns det flera tydliga belöningssystem i spelet. Man kan samla badges genom att sköta om och hjälpa sina invånare eller fiska och fånga mycket insekter. Detta kan också ge dig statyetter om du gör det riktigt bra. Ett fortsatt arbetande får även affärerna och museet att utöka sin verksamhet så det finns plats för flera och bättre föremål. Dessutom finns det ett rating-system kring ditt boende som kontrolleras en gång per dygn och som också kan ge dig extra saker om du har bra föremål i ditt hus.

En annan sak som är så underhållande med spelen är de olika karaktärerna som man möter. Det finns två sorters karaktärer. Den första kategorin är fasta karaktärer som jobbar i någon butik eller liknande i staden så som Tom Nook, den tvättbjörn som man ständigt är skyldig pengar och Isabelle, den vänliga hunden som också är din sekreterare och som hjälper dig med alla borgmästerliga bekymmer (och som också har ett eget twitter-konto). Den andra kategorin är invånare. Det finns ett jättestort utbud av invånare som helt på random väljer att flytta in och flytta ifrån din stad. Dessa är olika sorters djur och har dessutom olika personligheter, intressen och karaktärsdrag.

Spelet utspelar sig efter den tid och datum du har inställd på ditt Nintendo 3DS, ner på minuten. Tiden på dygnet påverkar mycket i spelet så som vilka affärer som är öppna, vilka karaktärer som är vakna och även vilka djur du kan fånga och fiska. Även årstiderna syns i spelet både i naturelementen och på utbudet av djur. Vid speciella datum (exempelvis juldagen) hålls speciella evenemang i spelet där man kan få speciella föremål och se speciella saker ske i staden. På din egen födelsedag kommer dina invånare och firar dig med tårta och presenter. 

För att göra spelandet mer varierat kan man i startmenyn dock få hjälp med att göra tidsresor, du kan helt enkelt ställa om den tid som är i din stad innan du kommer dit, för att starta på ett annat datum och en annan tid. Detta kan vara bra om man känner att man missat något viktigt. Men tidsresandet kan också innebära problem, saker kan t.ex. bli dåliga och karaktärer kan bli förvirrade eller inte känner att de känner igen dig längre.

Animal Crossing: New Leaf är det spel i Animal Crossing-serien som lyckats bäst med att interagera med andra spelare, både som är vänner och som är främlingar. När din stad utvecklats e del kommer du ha möjlighet att skapa en Dream Code, en kod som helt enkelt leder till en dröm av din stad, denna kod kan sedan delas med främlingar, som kan komma och besöka din stad utan att du behöver oroa dig för att de kommer förstöra den. För människor du litar på kan du genom Nintendo Friend Code resa till eller ta emot besök från dina vänner och så kan ni ha roligt tillsammans.

För lite tips och trix för spelet se den här artikeln

Artikelbild: Nintendo via Wikipedia.org

Källa: Animalcrossing.wikia.com, Wikipedia.org

Vea <3 
[Sajtvärd på Japan.iFokus och Nintendo.ifokus och medarbetare på Sydkorea.ifokus]

"Money can't buy happiness, but they can buy marshmallows, which are kinda the same thing" <3 

Anmäl
2015-03-16 16:08 #1 av: AnnaMoonshadow

här kommer en liten trailer 

Vea <3 
[Sajtvärd på Japan.iFokus och Nintendo.ifokus och medarbetare på Sydkorea.ifokus]

"Money can't buy happiness, but they can buy marshmallows, which are kinda the same thing" <3 

Anmäl
2015-03-17 08:18 #2 av: Kevsterrr

Älskar detta spel! <3 ...spelar det dock inte så ofta längre... Väntar på ett till Wii U!!

//KevinBlomma [Medarbetare för Nintendo iFokus.]

"When you love something, never lose it. Understand, little one? 
You must keep it safe, close to your heart."Måne

Anmäl
2015-03-17 10:06 #3 av: AnnaMoonshadow

jag älskar det med! Har haft det liggande på is ett tag men så förra veckan så plockade jag fram det igen och nu sitter jag allt för mycket med spelet xD 

Åhh, ja. Det hade varit awesome till Nintendo Wii U! 

Vea <3 
[Sajtvärd på Japan.iFokus och Nintendo.ifokus och medarbetare på Sydkorea.ifokus]

"Money can't buy happiness, but they can buy marshmallows, which are kinda the same thing" <3 

Anmäl
2015-03-18 07:24 #4 av: Nekoi

Jag avgudade verkligen spelet till Nintendo DS, och det spelade jag väldigt intensivt under ganska lång period. Just för att samla på sig allt och fånga allt som går att fånga. Det var även flera med mig runt omkring som spelade, så att man kunde dela frukter med varandra och så.

Sen skaffade jag även Wii versionen av spelet, men det blev det nästan aldrig att jag spelade. Jag tyckte det var lättare med en stylus än vad det var med Wii-dosan.

Sen jag skaffade min 2DS i julas så har jag varit sugen på detta, och att de nu har tagit fram Dreamcode och att de verkligen har gjort flera stora förändringar i spelet ökar på att jag vill ha det - nu Skrattar

Anmäl
2015-03-18 07:35 #5 av: AnnaMoonshadow

#4 du borde verkligen skaffa det Lipar Då har jag någon att spela med också :) de flesta av mina vänner som tidigare spelat har slutat med det nu och det kan vara värt att ha någon att kunna byta med och åka till osv Glad fast nu tänker ju jag inte tvinga dig till det för att du ska kunna hjälpa mig xD Men det är verkligen roligt!

Vea <3 
[Sajtvärd på Japan.iFokus och Nintendo.ifokus och medarbetare på Sydkorea.ifokus]

"Money can't buy happiness, but they can buy marshmallows, which are kinda the same thing" <3 

Anmäl
2015-03-18 15:14 #6 av: ItsAlvaa

Älskar det spelet! Har haft det sedan 26:e januari (2015). Om man inte har det skulle jag rekommendera det. Jag hade också City Folk, men aldrig Wild World. Om jag hittar Wild World skulle jag nog köpa det, fast jag är inte säker om det finns till 3DS. Jag gav mitt gamla nintendo till min syster, för hennes var sönder. Jaja.. Skulle bara säga det. Älskar det!!

Anmäl
2015-03-19 11:29 #7 av: Nekoi

#6 Wild World fungerar till 3DS, fast det är ett vanligt DS spel, kolla med Game och andra butiker som säljer begagnade spel.

Jag köpte faktiskt New Leaf igår Förlägen Har inte hunnit spela så mycket dock. Räcker det med att jag har delat min friendcode i den tråden, eller har man en Animal Crossing code också? Glömde kolla det igår!

Men jag hade verkligen saknat det, och gillar redan förändringarna som är. Min frukt blev körsbär, det var min frukt i WW också haha sen fick jag äpple så har tre träd på gång. Och att man kan se vilka blommor man vattnat, guld! Och få välja var man bygger sitt hus... Hjärta

Anmäl
2015-03-19 12:59 #8 av: AnnaMoonshadow

Det är bara friend code som gäller om man ska spela med vänner så vår tråden är toppen för det. 

För att kunna komma in i någon annans stad måste de ha sina grindar öppen. De kan då välja att göra det lokalt (för vänner som är i närheten) eller "far away" alltså över internet. 

Det går även att välja ut vänner som favoriter och lägga till dem i listan över "best friends". Då kan man se varandras meddelanden och om andra är online även när man inte är i samma städer/spelar tillsammans. När man bjuder in vänner tror jag också det går att välja att bara bjuda in sina bästa vänner och inte ha det öppet för alla som har ens Friend Code. 

Sedan finns ju möjligheten till DreamCode, genom den kan man besöka andras städer i en form av drömvärld, inget kan då bli förstört, köpt eller ändrat i staden utan mer är som ett sätt att se hur andra städer ser ut m.m.. Det är superbra om man vill visa upp något för människor man inte känner/kan lita på Glad

Jag har många olika frukter m.m. så letar du efter något ska vi kanske kunna fixa det ;) 

Vea <3 
[Sajtvärd på Japan.iFokus och Nintendo.ifokus och medarbetare på Sydkorea.ifokus]

"Money can't buy happiness, but they can buy marshmallows, which are kinda the same thing" <3 

Anmäl
2015-03-22 17:00 #9 av: ItsAlvaa

#7 Det är bara friend code's som behövs för att spela, och bi vänner, såklart.
Min frukt blev äpplen, fast jag har fått alla andra med.
New Leaf är verkligen en förändring! De har gjort spelet coolare och roligare varje gång det kommer ut en ny uppdatering eller ett nytt spel känns det som.  :D

Anmäl
2015-04-03 01:03 #10 av: Kevsterrr

Efter att jag lyckades övertala honom så beslöt min gubbe (MikeW) att köpa spelet för sig själv! Han älskar det! :D

//KevinBlomma [Medarbetare för Nintendo iFokus.]

"When you love something, never lose it. Understand, little one? 
You must keep it safe, close to your heart."Måne

Anmäl
2015-04-03 23:51 #11 av: [MikeW]

It's awesome. xD

www.kairuo.deviantart.com Spöke  Sajtvärd för Teckning Ifokus
           Check out my art ^ :D              Medarbetare för Digital Konst

Anmäl
2015-04-30 08:20 #12 av: Nekoi

För att prata lite estetik, hur gör ni med era blommor och träd?

Just nu har jag liksom som hav av blommor, som mer eller mindre sköter sig själva, jag planterar för att kunna få upp hybrider men mer tanke än så har jag inte.

Samma med träden, jag har träd precis överallt, precis som det var när jag flyttade in i spelet, och så de extra fruktträden jag har planterat.

Det är inte särskilt fint just nu... hur gör ni?

Anmäl
2015-04-30 09:17 #13 av: AnnaMoonshadow

jag håller sakta men säkert på att forma det som jag vill. Det är fortfarande rätt rörigt hos mig men jag har börjat med att skapa vägar som jag kantar med blommor och träd. Jag rensar emellanåt de andra träden, allteftersom jag känner att jag har tillräckligt många träd av en speciell frukt. Då tar jag bort dem där jag tycker de står fel och där jag vill ha utrymme för nya invånare att flytta in. Jag tämjer vildmarken kanske man kan säga xD 

Jag har en stor "park" med blommor och jag försöker också odla fram lite hybrider som jag planerar utanför och omkring mitt och invånarnas hus, blommor gör det extra gulligt.  sedan tycker inte jag det är fel att ha lite rörigt och vilt heller, det är lite av charmen kan jag tycka Glad

Vea <3 
[Sajtvärd på Japan.iFokus och Nintendo.ifokus och medarbetare på Sydkorea.ifokus]

"Money can't buy happiness, but they can buy marshmallows, which are kinda the same thing" <3 

Anmäl
2015-04-30 13:49 #14 av: Nekoi

Det är lite synd att invånarna kan flytta in lite var som helst, men jag tror jag ska göra som du. Leta upp något trevligt gatumönster och börja där, tycker det är så himla fint på de bilder som ni delat och som finns online.

Haha ja vill nog faktiskt påstå att du gör det Skämtar

Blommorna är mina favoriter, jag har hellre blommor än träd. Men jag vet att i WW så fanns det någon ratio för att kunna uppnå "Perfect town" med antal träd och blommor i rutnät...

Men haven jag har nu går bara inte haha det är en pärs att vattna varje gång, nej får kanske ta en dag i helgen och ordna upp! Funderar

Anmäl
2015-04-30 14:54 #15 av: AnnaMoonshadow

Mina vägar m.m. föll sig nästan naturligt efter hur min stad ser ut. Jag tog nämligen den första kartan jag fick och körde med den. Därför är det inte perfekt men det vill jag inte ha det heller. 

Och så använder jag mig av Beautiful Town Ordinance för att hålla snyggt och blommorna vid liv och är superglad över det! Lättare att få hybrider, blommorna dör inte och du kan inte fiska upp skräp m.m.  ^_^  

Vea <3 
[Sajtvärd på Japan.iFokus och Nintendo.ifokus och medarbetare på Sydkorea.ifokus]

"Money can't buy happiness, but they can buy marshmallows, which are kinda the same thing" <3 

Anmäl
2015-04-30 15:28 #16 av: Nekoi

Tack för att du nämnde det, jag har Night Owl Ordinance just nu, men ska helt klart ändra! Blomma

Anmäl
2015-04-30 17:05 #17 av: AnnaMoonshadow

Den är toppen! dock hade jag inte läst på så mycket innan jag skaffade så kommer behöva ändra en sväng om jag vill få alla insekter, tydligen kan man inte fånga kackelackor när man ha den heller :P 

Vea <3 
[Sajtvärd på Japan.iFokus och Nintendo.ifokus och medarbetare på Sydkorea.ifokus]

"Money can't buy happiness, but they can buy marshmallows, which are kinda the same thing" <3 

Anmäl
2018-12-30 11:11 #18 av: Cornelia Isaksson

Vet att detta är en gammal tråd men jag har precis börjat spela och undrar hur man tjänar pengar och hur man plockar upp saker på marken

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.