Amiibo

Amiibo

2015-04-23 11:38 #0 av: AnnaMoonshadow

Amiibo är namnet på figurerna som genom NFC (Near Field Communication) kan användas till konsolerna Nintendo 3DS och Nintendo Wii U.

De första amiibo-figurerna släpptes i november 2014 tillsammans med en systemuppdatering till konsolerna och därefter har nya figurer släppts i omgångar. Den första vågen av amiibo lanserades främst för Super Smash for Wii U men amiibo-figurerna kan användas till flera olika spel där själva figuren kan låsa upp funktioner i spelet samt också lagra information i figuren. T.ex. Till spelet Super Smash fungerar figuren som en datorstyrd karaktär som kan användas som motståndare att träna och spela emot. Ju mer tid man lägger på den desto mer "lär" sig amiibon och på det viset levlar den upp och blir svårare att slå. Man kan sedan ta med sin amiibo till vänner och utmana varandra. I andra spel, så som Mario Kart 8 kan man använda amiibos för att låsa upp dräkter för mii-karaktären att ha på sig i spelet men det lagras inte någon information på själva amiibon i dessa fall.

Så som läget är just nu kan amiibos bara användas på de nya 3DS:en (New Nintendo 3DS) men inom en snar framtid släpps en NFC Reader även till de äldre versionerna av 3DS så att man även i dessa konsoler kan använda amiibo-figurerna.

Nintendo kommer också lansera något de kallar Amiibo Cards, kort som liknar samlarkort som har inbygd NFC och som kan användas på liknande sätt som vanliga Amiibo i spel. Det första spel som man kommer ha nytta av dessa kort är Animal Crossing: Happy Home Designer, ett spinn-off spel till Animal Crossing där ens uppgift är att designa hem åt invånarna i Animal Crossing utifrån deras önskemål. Korten ska alltså symbolisera de olika invånarna och låsa upp rum att designa. Man kan tänka sig att det även kommer dyka upp andra Amiibo Cards i framtiden som en billigare version av de vanliga Amiibo-figurerna.

Nintendo har också släppt några specialamiibo och även begränsat upplagorna av vissa av figurerna vilket gör dem till ett attraktivt samlarobjekt. En av dessa speciella amiibos var den guldfärgade Mario som bara gick att få tag på i USA. Till spelet Yoshi Woolly World som släpps i höst kommer det lanseras tre stickade Yoshi-Amiibos (grön, blå och rosa). Det finns inofficiella listor på internet över de olika amiibofigurerna och hur sällsynta de är, detta kan dock skilja sig mellan olika områden i världen. Något positivt med Amiibos är att de inte är regionslåsta så som Nintendos spel är vilket gör att de kan köpas utomlands utan problem. 

För att se vilka spel en viss amiibo-figur kan användas till kan man kika här

Bilder: Nintendo

Vea <3 
[Sajtvärd på Japan.iFokus och Nintendo.ifokus och medarbetare på Sydkorea.ifokus]

"Money can't buy happiness, but they can buy marshmallows, which are kinda the same thing" <3 

Anmäl
2015-05-06 09:53 #1 av: Nekoi

Det här har jag sett diskuterat i andra forum. Att vissa karaktärer är helt omöjliga att få tag på:

http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/spela/article20742012.ab

Anmäl
2015-05-06 12:03 #2 av: AnnaMoonshadow

Jag hörde om det häromdagen också. Superbra att de äntligen bestämmer sig för att göra nya upplagor :) Samtidigt kan man räcka lång nästa till de som köpt svindyrt och som kommer förlora det värdet på figurerna Lipar

Vea <3 
[Sajtvärd på Japan.iFokus och Nintendo.ifokus och medarbetare på Sydkorea.ifokus]

"Money can't buy happiness, but they can buy marshmallows, which are kinda the same thing" <3 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.