Om Nintendo

Tatsumi Kimishima

2015-09-15 12:10 #0 av: AnnaMoonshadow

Tatsumi Kimishima är Nintendos nya VD och har en lång bakgrund inom företaget.

Tatsumi Kimishima är född 1950 och  det var under 2000, efter att ha spenderat 27 år hos Sanwa Bank i Japan, som Kimishima sadlade om  och blev Chief Financial Officer för The Pokémon Company. 

2001 blev han utnämnd till president för Pokémon USA inc. och under 2002 tog han steget över till att jobba för Nintendo då han fick platsen som VD  (president) för Nintendo of America. Under 2006 fick Kimishima en befodran och platsen fylldes istället av Reggie Fils-Aime. Tatsumi Kimishima nya jobb tog honom till Nintendos styrelse och Kimishima spenderade några år utanför offentligheten som platsen som VD för Nintendo of America hade satt honom i. Han hade under denna period flera olika arbetstitlar, balnd annat  Chief Executive Officer och Chairman of the Board för Nintendo Co: LTD. Efter Satoru Iwatas bortgång blev han vald att ta över platsen som Nintendos  VD (president). 

Då Tatsumi Kimishima är mest framgångsrik när det gäller företagets ekonomiska sida så har Shigeru Miyamoto och Genyo Takeda fått officiella titlar som motsvarar deras bidrag till företagets ledning. Miyamoto har titeln "Creative Fellow" och Takeda "Technology Fellow", båda utnämningarna bygger på de två männens särskilda fält, Miyamoto som är väldigt insatt i skapandet av företagets IPn och spel och Takeda som är mer insatt på företagets tekniska bit och tillverkningen av konsolerna. De båda männen ska alltså sammarbeta med Tatsumi Kimishima och fungera som rådgivare. Fans kallar detta en Triforce leadership och där många ser de tre som jämlikar även om Kimishima har den officiella titeln som företagets ledare.  

Bild: Gamereactor

Vea <3 
[Sajtvärd på Japan.iFokus och Nintendo.ifokus och medarbetare på Sydkorea.ifokus]

"Money can't buy happiness, but they can buy marshmallows, which are kinda the same thing" <3 

Anmäl
2015-09-15 23:27 #1 av: Kevsterrr

Har höga förväntningar angående honom!

//KevinBlomma [Medarbetare för Nintendo iFokus.]

"When you love something, never lose it. Understand, little one? 
You must keep it safe, close to your heart."Måne

Anmäl
2015-09-16 09:06 #2 av: AnnaMoonshadow

jo, vi får hoppas :) Hans många år i USA och hans engelskakunskaper kommer nog vara till hjälp i hans arbete tror jag Glad

Vea <3 
[Sajtvärd på Japan.iFokus och Nintendo.ifokus och medarbetare på Sydkorea.ifokus]

"Money can't buy happiness, but they can buy marshmallows, which are kinda the same thing" <3 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.