2015-10-14 08:56 #0 av: AnnaMoonshadow

Vad vet du om Reggie Fils-Aime?

Reggie, eller Reginald Fils-Aime är idag en av de mest kända ansiktena för Nintendo och då speciellt när det handlar om Nintendo of America som han är VD för. Reggie har jobbat sig upp till sin position från det att han började jobba åt Nintendo of America 2003. När han började jobbade hade han titeln Executive Vice President of Sales and Marketing. Under 2006 flyttades Tatsumi Kimishima över till det japanska Nintendo-kontoret och Reggie övertog hans plats som VD och Chief Operating Officer för Nintendo of America, den första amerikanen som fått den positionen i företaget.  Reggie har ett gott rykte om sig då han anses  vara en av de krafter bakom Nintendo Wii framgång och dess väl utförda försäljningsstrategi kopplat till konsolen. 

Men Reggie är inte känd i den stora massan för sin position och det han gjort för företaget, i alla fall är det inte allt. Han har också gjort sig känd och väldigt populär via en del framträdande till offentligheten. Framträdanden som visar på hans humor och som charmat många av nintendofansen. 2004 var han med på presskonferensen på E3 där han presenterade sig med dessa legendariska ord: 

"My name is Reggie. I'm about kickin' ass, I'm about takin' names, and we're about makin' games." 

Hans coola  inställning och attityd gjorde att han fort blev populär och han fick bland annat smeknamnet "the Regginator" online. Under E3 2007 kom han med sin nästa kända replik. Då blev han inkallad på scen för att hjälpa till att demonstrera Wii Balance Board genom att göra en så kallad Body Scan. Innan han klev upp på brädan sa han "my body is ready". Ett uttryck som sedan dess är sammankopplat med honom och som återfinns runt om på internet. Han har också själv skämtat om den stora grej som det här uttrycket blivit och slänger ibland ur sig det under andra evenemang, ofta till publikens stora glädje. 

De senaste åren har han även bjudit på sig själv i Nintendos streamade E3-videos inför och under E3, så som den där han spelar  Fils-A-Mech, en Reggie-robot, och videon från i år där Reggie, Iwata och Miyamoto spelades av dockor

Bild:  Official GDC, CC BY 2.0 , via Wikimedia Commons