Spel

Varrierade känslor kring Paper Mario: Color Splash

2016-03-18 11:00 #0 av: AnnaMoonshadow

Under den senaste Nintendo Directen (3/3) presenterades det nya spelet i Paper Mario-serien. Paper Mario: Color Splash togs emot med blandade känslor.

Många fans av Paper Mario-serien har sett fram emot ett nytt spel i till WiiU och under Nintendo Direct som visades den 3 mars visades den första trailern för Paper Mario: Color Splash till WiiU. Spelet har redan börjat fått ett blandat mottagande, fans som sett fram emot att åter få spela Paper Mario på sin tv-konsol glädjs men samtidigt finns det en oro att spelet mer ska likna Paper Mario: Sticker Star som var ett tydligt avsteg från det som Paper Mario från början utgav sig för att vara. 

Det är främst stridssystemet som verkar bygga på spelkort som gör dessa personer oroliga. I Paper Mario: Sticker Star använde man klistermärken som förbrukades när man använde dem och som gjorde att spelupplevelsen på sina håll blev väldigt ojämn jämfört med det mer traditionella systemet som finns i de äldre spelen i serien. Även om det nya stridssystemet inte förklarats fullt ut så avslöjar trailern tillräckligt mycket för att fansen ska börja oroa sig. Jag personligen tror dock inte att vi ännu kan dömma spelet när vi inte vet mer om hur det hela kommer gå till. 

Något annat som spelet redan fått kritik för är den avsaknad av följeslagare som trailern skvallrar om. I de äldre spelen var det dessa följeslagarare som gjorde en stor del av spelupplevelsen till det de var. Avsaknaden av dessa var redan negativt för 3DS-spelen och att det inte finns några tydliga följeslagare i trailern gör fansen oroliga att de inte kommer vara centrala för spelet åter igen. 

Vill man delta i diskussionen om Paper Mario: Color Splash rekomenderar jag GameXplains video på ämnet liksom den korta videon från NintendoLife där trailern analyseras och kritiken diskuteras. 

Vea <3 
[Sajtvärd på Japan.iFokus och Nintendo.ifokus och medarbetare på Sydkorea.ifokus]

"Money can't buy happiness, but they can buy marshmallows, which are kinda the same thing" <3 

Anmäl
2016-03-23 10:37 #1 av: Kevsterrr

Personligen köper jag nog inte detta spelet, precis som med Sticker Stars. Sant att vi inte kan döma det än men jag är nästan fast inställd faktiskt då det ändå inte lockade mig så värst. Redan vid Super Paper Mario så tyckte jag Paper Mario-serien förlorade sin charm (trots att jag tyckte hyfsat om SPM ändå). Visst är det bra med förändring men den förändringen var inget av min smak som gjorde mig suget att testa, tyvärr.

Jag hoppas att vi någonsin kommer att få se ett spel likt The Thousand Year Door; mitt absoluta favoritspel, och det originella Paper Mario igen. Skulle faktiskt absolut inte klaga med en TTYD HD-remake för antingen NX eller Wii U.

//KevinBlomma [Medarbetare för Nintendo iFokus.]

"When you love something, never lose it. Understand, little one? 
You must keep it safe, close to your heart."Måne

Anmäl
2016-03-23 13:57 #2 av: AnnaMoonshadow

#1 Det hade faktiskt varit trevligt att spela en HD-remake! I övrigt så förhåller jag mig försiktigt hoppfull att spelet är värt att köpa även om jag inte heller tror det kommer vara lika bra som de gamla klassikerna Skämtar

Vea <3 
[Sajtvärd på Japan.iFokus och Nintendo.ifokus och medarbetare på Sydkorea.ifokus]

"Money can't buy happiness, but they can buy marshmallows, which are kinda the same thing" <3 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.