Annons:
Etikettkonsoler
Läst 3808 ggr
AnnaMoonshadow
2015-03-23, 10:09

Nintendo 3DS

Nintendo 3DS är Nintendos handhållna konsol som i dagsläget finns i flera olika versioner.

Konsolen 3DS och XL

Nintendo 3DS släpptes i februari 2011 i Japan och i Mars 2011 i resten av världen. Konsolen har två skärmar som går att fällas ihop liksom Nintendo DS. Till skillnad från Nintendo DS har den också ett val av att ha 3D i den övre skärmen, vilket också är ursprunget till namnet.  Inbyggd i konsolen finns även tre kameror, två på utsidan som kan ta 3Dbilder och video och en vanlig kamera på insidan.

I juli 2012 släpptes även en större upplaga av 3DS kallad Nintendo 3DS XL (LL i Japan) i Japan och Europa. Konsolen fortsattes släppas under samma år i andra delar av världen.

Nintendo 2DS

Nintendo 2DS kom under 2013. Konsolen har så gott som samma funktioner som ett vanligt Nintendo 3DS men den saknar 3D-skärmar så den effekten fungerar inte på konsolen. Den är dessutom inte hopfällbar utan är i stället platt med två skärmar. Den har dessutom bara inbyggda mono-högtalare.

2DS

Man kan fortfarande spela både Nintendo DS och Nintendo 3DS-spel på konsolen och det enklare och billigare utformningen gör konsolen billigare än vad 3DSen normalt är, dessutom finns det de som anser att den också är mer hållbar, speciellt när den inte viks fram och tillbaka som ett vanligt 3DS görs.  

New Nintendo 3DS och XL

Info om New Nintendo 3DS och New Nintendo 3DS XL kom under en Nintendo Direct i Augusti 2014. Konsollerna sades vara en ny, uppdaterad version av Nintendo 3DS. Konsollen släptes i Japan i Oktober samma år och i Februari 2015 här i Europa och i USA. USA fick bara tillgång till New Nintendo 3DS XL, alltså inte den lilla versionen.

Vad är då nytt med de nya 3DSen? För det första har den bättre processor som gör konsolen snabbare och laddningstiderna kortare. Den har förbättrade 3D-effekter och en del nya knappar. Bland annat har man på konsolen lagt till LZ/ RZ-knappar och en C-stick, en liten spak man kan använda med högra handen för att t.ex. ändra vinklar i spel m.m.. Det nya Nintendo 3DS:et har också ett mickro-kort som minneskort, större batteri och en funktion som ädnrar ljussättningen på skärmen automatiskt. Den har även NFC (near-field Communication) vilket gör att den är kompatibel med Amiibo.  De nya små Nintendo 3DS-konsolerna har även utbytbara fram och bak-sidor vilket gör att man kan göra dem personliga och byta utseende och färg om man vill. 

3DS XL

Alla New Nintendo 3DS-konsoler kan spela upp både Nintendo DS och Nintendo 3DS-spel. Liksom spel som är specialgjorda för New Nintendo 3DS och som inte kan spelas på ett vanligt 3DS (t.ex. Xenoblade Chronicles 3D som kommer i april i år).

Bakåtkompatibel och regionlåsning

Nintendo 3DS är bakåtkompatibel till Nintendo DS, den äldre versionen av Nintendos handhållan konsoller. DS-spelen sätt in på samma sätt som 3DS-spelen gör i konsolen. Genom eShopen kan man även genom Virtual Console köpa och ladda ner äldre spel från t.ex. Game Boy.

Till skillnad från Nintendo DS är Nintendo 3DS regionslåst, det innebär att en konsol inköpt i Europa inte kan spela spel köpta i t.ex. Nordamerika eller Japan. Detta har gjort det svårare att importera spel från andra länder. Anledningen till detta sägs bland annat vara att Nintendo vill ha bättre kontroll över sin försäljning

Miiverse

Miiverse är det sociala nätverk för Nintendo 3DS och Nintendo Wii U som Nintendo tillhandahåller. Nätverket tillåter spelare att dela kommentarer, egenritade bilder och prestationer i forumliknande trådar kallad communities där man också kan interagera med sina vänner eller fullständiga främlingar som gillar samma spel. Miiverse är liksom eShopen kopplat till ditt Nintendo Network ID så att du har samma konto både på Nintendo 3DS och Nintendo Wii U.

Nintendo eShop

Det finns två sätt att införskaffa spel till Nintendo 3DS, man kan endera köpa fodral med spelen i från butiken eller ladda ner spelen på konsolen via Nintendo eShop. EShopen är kopplat till dittNintendo Network ID och länkar på det viset även samman ditt Nintendo 3DS med Nintendo Wii U (om du har ett) och gör det möjligt att rädda en del av dina ägda kopior om något skulle gå sönder. De flesta nya spel släpps på eShopen liksom en hel del indiespel, för att inte nämna det ständigt ökande av retrotitlar som Nintendo gör tillgängligt igen från gamla konsoler. Eshopen gör inte bara elektroniska nedladdningsbara spel tillgängligt utan även appar och uppdateringar. Betalning kan ske både via förbetalda kort man kan köpa i butiken och med kreditkort så som MasterCard och Visa.

StreetPass

Street Pass

StreetPass är en funktion tänkt att uppmana dig till att alltid ha med dig ditt 3DS, gärna i sleep mode (alltså inte avstängt utan bara hopfällt). När du är ute och går och har ditt 3DS på och med inställningarna för StreetPass igång sänder din konsol ut din mii i omgivningen och byter information med andra Nintendo 3DS som passerar förbi. Detta utbyte av information gör att du sedan kan få fördelar i spel m.m..Bland annat till det förinstallerade StreetPass Mii Plaza. Ett annat exempel är spridandet av EON-tickets till Pokemon ORAS för att få en legendarisk pokémon. Man får helt enkelt en EON-ticket om någon som redan har en passerar förbi.

Friend Code

Varje Nintendo Network ID har en Friend Code, en kod på 12 siffror som du kan dela med dig av till dina vänner för att ni lätt ska kunna hitta och lägga till varandra på konsolens vännelista.

 Bilder: Nintendo, public domain

Vea <3 
[Sajtvärd på Japan.iFokus och Nintendo.ifokus och medarbetare på Sydkorea.ifokus]

"Money can't buy happiness, but they can buy marshmallows, which are kinda the same thing" <3 

Annons:
AnnaMoonshadow
2015-03-23, 10:21
#1

Kom på att jag glömde en bild på New Nintendo 3DS, så här kommer en på NN3DSXL. 

Av: Ejay [CC BY-SA 4.0], via Wikimedia Commons

Vea <3 
[Sajtvärd på Japan.iFokus och Nintendo.ifokus och medarbetare på Sydkorea.ifokus]

"Money can't buy happiness, but they can buy marshmallows, which are kinda the same thing" <3 

[Jennah]
2015-03-29, 15:24
#2

Nån som vet vad DS står för eller kommer från egentligen?

Nekoi
2015-03-29, 22:11
#3

Enligt Nintendo själva står det för "Developers System" eller "Dual Screen" 🙂

AnnaMoonshadow
2015-03-30, 08:51
#4

#2 Japp, precis som #3 säger 🙂

Vea <3 
[Sajtvärd på Japan.iFokus och Nintendo.ifokus och medarbetare på Sydkorea.ifokus]

"Money can't buy happiness, but they can buy marshmallows, which are kinda the same thing" <3 

Upp till toppen
Annons: